Sälj dina gamla böcker

Vem har inte massor av böcker hemma? Kanske är det gammal kurslitteratur som inte längre behövs, kanske är det gamla Biblar som gått i arv? Oavsett vilka böcker det rör sig om kan de vara värda ett par kronor. Om man inte använder dem, och behöver platsen till något annat eller till nya böcker kan det vara en god ide att sälja de gamla böckerna. På så sätt kan man tjäna en slant samtidigt som man blir av med böckerna som står i vägen och som man inte har användning för.

Var kan man sälja böcker?

Om man vill sälja sina böcker kan man gå tillväga på flera olika sätt. Rör det sig om vanliga skönlitterära böcker eller riktigt gamla böcker kan det bara en god ide att sälja dem på loppis eller antikvariat. Om man vill sälja på loppis bör man tänka på att många inte anser det vara värt att betala mer än ett par kronor för böckerna eftersom det ofta är ”loppispris” som gäller. Det är alltså ingen bra form att sälja till exempel kurslitteratur med högt värde på. Har man gott om böcker som man vill sälja kan det löna sig att sätta ihop klumpsummor eller bokpaket med alla eller vissa böcker. Man kan till exempel sälja 10 böcker för 30 kr eller fem kronor styck.

Sälja böcker via nätet

Allt fler väljer att sälja sina böcker via sidor på nätet. Allt fler inser att kurslitteratur kan vara värt en hel del, även i begagnat skick. Allt fler studenter finner köp och säljgrupper på till exempel olika sociala medier. Här lägger de sedan upp annonser om böcker de söker eller vill sälja. Man kan också sälja vanliga skönlitterära böcker via annonser på till exempel allaannonser. Det finns också flera onlinesidor där man kan lägga in annonser och sälja sina böcker. Ofta säljs skönlitterära böcker i paket eller i hela lådor med osorterade böcker. Detta är generellt sätt inget bra sätt att sälja böcker med riktigt värde, eftersom man riskerar att förlora mycket på det. Vill man absolut bli av med böckerna kan det däremot vara en god ide.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate