Tjäna extra som musiklärare

Att vara musiker är för de flesta en ständig jakt på pengar i form av extrainkomster. Det är få förunnat att kunna leva på sin musik, utan de flesta av oss behöver ha ett extraknäck av något slag. Ett bra tips för dig som ännu inte är någon Leonard Cohen är att försöka få en extrainkomst genom att lära andra spela. Då kan du förena nytta med nöje och förhoppningsvis också utvecklas själv som musiker under tiden.

Starta en Youtube-kanal

Ett sätt att snabbt komma igång är att starta en Youtube-kanal för att marknadsföra dig själv och tjäna pengar på reklam. Ta hjälp av ett företag som producerar informationsfilm och gör ett par riktigt proffsiga videor du kan ladda upp. Det behöver inte kosta så mycket men är värt det i långa loppet. För att slå igenom på Youtube behöver dina filmer se snygga ut, särskilt de första. Då är det smart att ta hjälp medan du lär dig hantverket.

Ta privatkunder

Ett annat bra sätt att tjäna pengar på musiken är att ta privatkunder som är beredda att betala en bra slant för en privatlärare. Var tydlig med att det aldrig är för sent att lära sig spela ett instrument men se också till att din elev har rimliga förväntningar. Det ultimata är att hitta några medelålders personer med bra karriärer och orealiserade rockstjärnedrömmar. De har kapital att betala dig med men kommer sannolikt aldrig konkurrera med dig om konsertpublikens pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate