Böcker om sport

Det finns många böcker om sport på marknaden och detta är ett fenomen som blivit allt mer populärt under de senaste åren. Det handlar inte bara om böcker som berör vissa sporter utan det handlar faktiskt om att också idrottare har börjat skriva sina egna böcker. Under de senaste åren har det kommit böcker om både hockey, fotboll samt flera olika rid och hästsporter. Dessutom har böcker om agility och andra hundsporter blivit än mer populära. Det har också blivit populärare att läsa böcker om hur man utför vissa sporter. Många väljer att läsa böcker för att få tips om hur de kan utveckla sig inom den sport de utövar. Det finns också böcker om sport som riktar sig till barn och ungdomar och då kan det göra att barn snabbare lär sig regler och tar till sig info om sporten barnet är intresserat av. Om boken dessutom finns som ljudbok är det ytterligare en fördel.

Idrottare som skriver

När en idrottare skriver en bok om hur en sport utövas, med tips och tricks, eller om denne skriver om hur livet som utövare av sporten ser ut blir boken ofta mycket populär. Det kan man tydligt se på till exempel Zlatans bok som släpptes för ett par år sedan. Den såldes i flera exemplar och nu har det gått så långt att ”Jag är Zlatan” blir film. En bok som faktiskt skrivits av en känd idrottare kan många gånger också bli mer trovärdig eftersom man då vet att tipsen kommer från en som faktiskt kan ha använt dem på riktigt för att kunna nå längre i sin sport. Ett barn som läser tips från sin idol kan många gånger verkligen ta dem till sig eftersom det är just idolen som skrivit boken. Det kan göra att barnet börjar ta sin idrott mer på allvar och börjar kämpa för att nå sina mål. Ett barn som skadat sig och blivit rädd kan också komma tillbaka genom att läsa en idols liknande berättelse om hur denne övervunnit sin rädsla.

Roligt att läsa

Många barn och ungdomar har idag svårt för att ta fram en bok och börja läsa. Många sitter hellre vid datorn, tränar eller leker med mobiltelefonen. En bok om favoritsporten kan dock göra att detta förändras radikalt. Ett barn som tycker att det är roligt att köra gokart Stockholm kan finna mycket nöje i en bok med samma tema och ett annat barn som gillar ridning kan få ut mycket av att läsa hästböcker. Om alla barn tvingas läsa samma bok kan den säkert passa ett eller två barn, men om barn som hatar fotboll tvingas läsa om det kommer det att bli svårt att få dem intresserade av boken. Det ska vara roligt att läsa, och många barn kan till och med läsa ganska svåra böcker så länge de är insatta i sporten och de termer som används. Detta gäller också många vuxna, och de kan både få tips men också läsa berättelser om hur en idrottare kommit dit denne gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate