Musik för läsning och skrivande

Att lyssna på musik samtidigt som man läser eller skriver på sin kommande bok är något som kan hjälpa till att höja stämningen.

På datorn

Om du håller på med ditt skrivprojekt på din dator är det kanske smidigast att lyssna på musik via din dator. Det spelar ingen roll vilket märke du har på din dator, om du har en Macbook Pro 15 eller en nyare eller äldre modell av Mac eller ett annat varumärke gör ingen skillnad. Det främsta du ska tänka på när du lyssnar på musik via din dator samtidigt som du skriver är att det är lätt att distrahera sig från början men att man snabbt kan vänja sig.

På mobiltelefonen

Ett annat sätt att lyssna på musik samtidigt som du skriver eller läser är via mobilen. Största fördelen med att lyssna på musik via mobiltelefonen är att du kan lägga den i ett annat rum om du är en person som blir lätt distraherad. Du kan också inaktivera de appar som stör dig under din läsning eller skrivande så slipper du att musiken avbryts av notiser.

Spellistor

När du bestämt vilken enhet du vill lyssna på musik på under tiden du läser eller skriver är det hög tid för dig att välja musik. Det finns spellistor för det allra mesta och använder du dig av musikstreamingtjänsten Spotify finns det färdiga spellistor för både läsning och skrivande. Något du snart kommer att bli medveten om när du lyssnar på färdiga spellistor för läsning eller skrivande är att många låtar är instrumentala. Det är för att många upplever att de blir distraherade av sång. Du kan också välja att sätta ihop din egen spellista. Om du till exempel skriver en bok som utspelar sig på 80-talet kan du välja dina favoritlåtar från den eran och sätta ihop din egen spellista. Att lyssna på musik under tiden du läser är något som kan göra att din läsupplevelse höjs till nästa nivå. Om du till exempel läser en bok som utspelar sig i de skotska högländerna kan du lyssna på keltisk musik samtidigt för att förhöja din läsupplevelse. Det finns även spellistor som fans eller författarna själva har satt ihop för en viss bok.

Hörlurar eller högtalare?

När du ska lyssna på musik kan du göra det med hjälp av ett par hörlurar eller högtalare. Om du vill spela musiken högt i rummet du läser eller vill ha på en spellista i bakgrunden är det bästa alternativet ett par högtalare. Om du istället vill hålla din musik för dig själv kan du använda ett par hörlurar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate