Läsning för trötta ögon

Anledningarna till varför vi inte orkar läsa kan vara många. Du kanske har ett väldigt krävande jobb som innebär att dina ögon känns trötta när du kommer hem. Då kan det kan det kännas jobbigt att sätta sig och läsa. Ögonen är precis som andra muskler, de behöver också vila. Som tur är finns det en lösning, ljudböcker. Ljudböcker innebär helt enkelt att du lyssnar när en annan person läser upp boken. Förutom att det är perfekt när du är trött i ögonen är det också ett smart sätt att ”läsa” samtidigt som du sysslar med andra saker.

Det enda du behöver för att njuta av favoritboken är en ljudbokstjänst och en enhet att lyssna på. Det kan också vara bra att köpa ett par bra hörlurar när du ska lyssna. Genom att leta bland alla teknikdelar hos e-butiker kan du hitta flera bra alternativ. Om du vill lyssna samtidigt som du sysslar med annat behöver du inte lyssna i hörlurar, du kan alltid koppla upp det till en högtalare. Det kan göra det lättare för dig om du till exempel städar samtidigt. Då behöver du inte oroa dig för att tappa hörlurarna.

Hur fungerar en ljudböcker

Det finns olika alternativ för dig som vill lyssna på en ljudbok. Idag är ljudbokstjänster ett av de populäraste valen. Du betalar en viss summa varje månad och får tillgång till tjänstens bokutbud. Flera av tjänsterna har dessutom originella titlar som du inte kommer kunna hitta någon annanstans. Med en prenumeration hos en tjänst kan du sedan lyssna på vilka böcker du vill. Exempel på ljudbokstjänster är Storytel, Nextory och Bookbeat.

Ett annat alternativ är att köpa enskilda ljudböcker. De levereras sedan som mp3-fil eller CD-skiva. Detta alternativet är dock inte lika vanligt längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate